Nyheter

Höjd MAUT

den 28 november 2018

 

Den tyska regeringen har beslutat att höja den tyska vägskatten, Mauten, från den 1 januari med mellan 40 och 85 procent beroende på vilken Euroklass fordonet har. Syftet är att ge ett incitament för att byta äldre bilar mot nya med miljövänligare motorer.Omcertifiering avklarad

den 19 september 2018

2018 års certifiering gick bra och vi är nu certifierade enligt nya standarden ISO 14001:2015.


Golden Week i Kina

den 14 september 2018
Under första veckan i Oktober infaller Golden Week i Kina. Högtiden är en sammanslagning av flera nationella högtider och innebär att stora delar av transport och tillverkningssektorn håller stängt. 
Flera rederier har aviserat inställda avgångar före, under och efter Golden week. Vilket såklart kraftigt påverkar kapaciteten till och från Kina. 
Kontakta oss om Ni vill ha mer information.

Northern Landtransport AB – GDPR

den 24 maj 2018

Du har säkert hört talas om dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) som börjar gälla från den 25 maj. Syftet med dataskyddsförordningen är att stärka ditt skydd vid behandling av personuppgifter.

För oss på NOLA Transport är det naturligt. Vi behandlar data och personuppgifter varje dag för att kunna utföra och säkerställa våra tjänster och transporter till våra kunder.

 

Har du några funderingar eller frågor så vänligen kontakta Magnus Liljeqvist på NOLA Transport

 


Inrikestransporter i USA

den 13 mars 2018
Det har uppstått en betydande kapacitetsbrist gällande lastbilar för lokaldragning inom USA. Bristen uppstod i samband med implementeringen av ett så kallat ELD-system (Electronic Logging Device). Kontrollsystemet är till för att få en bättre översikt över chaufförernas kör respektive vilotimmar. De åkerier eller chaufförer som inte uppfyller de krav på vilotimmar som reglementet föreskriver, riskerar kännbara påföljder. Tyvärr har detta resulterat i minskad produktivitet och ökad hanteringstid för inlandstransporter. Drabbade kunder informeras direkt vid förseningar.

Avgift på köp från Kina

den 6 mars 2018

Brev med småvaror från utanför EU, vanligtvis Kina, kommer utan nedre värdegräns att beläggas med moms såväl som en hanteringsavgift hos Postnord på 75 kronor från den 1 mars – även för varor som redan är på väg till Sverige.

Postnord ger självt räkneexemplet med ett mobilskal som beställts för 40 kronor med fri frakt. Om det ankommit till Sverige senast onsdagen den 28 februari stannar kostnaden där. Men från torsdagen åker köparen på att lägga till 10 kronor för 25-procentig moms samt 75 kronor i avgift för Postnords hantering. Summa 125 kronor, alltså. Även tull kan tillkomma, men den utgör oftast mindre belopp. Om mottagaren inte betalar sina merkostnader går brevet i retur till avsändaren.

Den nya proceduren har införts mycket snabbt sedan Postnord i januari fick hemläxan av Tullverket att få ett system på plats.

Från första kronan upp till 1500 kronor i varuvärde blir påslaget moms samt 75 kronor i avgift. Enligt Postnord innebär det en sänkning av avgiften för varor med värde i spannet cirka 220 kronor till 1 500 kronor. För försändelser med deklarerat värde på över 1 500 kronor kvarstår dagens avgift på 125 kronor.


Ny hemsida!

den 6 oktober 2017
Nu lanserar vi vår nya hemsida!

Vi förstärker organisationen ytterligare!

den 2 november 2016
Från och med 1/11 2016 har vi anställt Anders Söderberg som speditör. Anders når ni på nummer 0706408474

Vinnare tävling företagardagen

den 12 oktober 2016
Vår tävling på Företagardagen i Örnsköldsvik Tisdag 11/10 vanns av Monica Westberg, som visste hur lång en 40' container är! Vinnaren kontaktas personligen.

Omcertifiering avklarad

den 28 september 2016
2016 års certifiering gick bra och vi är ännu certifierade gällande ISO 14001:2004.

 

Äldre nyheter >>